פרוייקטים

 

אימוץ והטמעת כלים טכנולוגיים לאנשי ונשות מקצוע המטפלים באלימות מגדרית בחברה הערבית


הפרוייקט מספק כלים חדשים למטפלות והמטפלים וירחיב את ארגז הכלים העומד לרשותן/ם דרך סדנאות העלאת מודעות והסברה בנושא של שימוש בכלים דיגיטליים לייעול הטיפול בנושא של אלימות מגדרית. התכנית תטמיע כלים קיימים בתחום הטכנולוגיה שבאמצעותם יוכלו המטפלות/ים להשתמש כדי לזהות סימני אזהרה גם כאשר אין למטפל/ת גישה פיזית אל האישה או הנערה.

שיפור החוסן הנפשי בקרב אנשי ונשות מקצוע בשכונות המעורבות בחיפה

הפרוייקט מתמקד בתמיכת והדרכת הצוותים המקצועיים בשכונות המעורבות בחיפה-(ערבים- יהודים), לרבות עובדים/ות סוציאליים/יות אבל גם המנהיגים/ות והפעילים/ות שעובדים/ות באופן ישיר עם תושבי השכונות המעורבות, זאת חרף האירועים הפוליטיים הקשים שהתרחשו בחודש מאי השנה וערערו את האמון בקרב התושבים החיים/יות באותה שכונה.


מטרות הפרוייקט:

  • יצירת שיפור משמעותי בתחושת הבטחון של אנשי ונשות המקצוע והפעילים/ות שנחשפו לאירועים הפוליטיים בחודש מאי שעבר.

  • יצירת שיפור משמעותי בחוסן הנפשי של אנשי ונשות המקצוע שהתפקיד שלהם, לפני האירועים של מאי, היה ועדיין להגן על חיי נשים קורבנות אלימות שנשקפת סכנה לחייהן בשכונות המעורבות בחיפה.

  • יצירת דיאלוג פתוח בין אנשי ונשות מקצוע ערבים/יות ויהודים/יות בשכונות המעורבות והגברת תחושת האמון ההדדי למען הגברת היכולת המשותפת שלהם להתנגדות ולהוקעת אירועים קשים מעין אלו שהתרחשו באם יחזרו על עצמם בעתיד.

הפרוייקט מתקיים בשכונות המעורבות בחיפה כגון: אלנבי, הדר, המושבה הגרמנית וואדי אלג’מאל (עין הים) וחליסה.
הפרוייקט ממומן ע”י ” רות ואדוארד סנאטגר”.

השיקה עמותת אד’אר: הפורום המקצועי למאבק בפשעי רצח נשים בחיפה, קמפיין “עמותת אד’אר לתמיכה בחברה שלנו במשבר קורונה”

 במהלך הקמפיין הפיצה העמותה סרטונים של נשות ואנשי מקצוע מהחברה הערבית והיהודית מתחומי טיפול שונים, שמטרתם היא לספק תמיכה לאנשי ונשות המקצוע ולמשפחות הנמצאות בבתים בתקופה כה לא צפויה ולא טבעית בחיים שלנו.
השתדלה העמותה במהלך קמפיין זה, לספק תשובות ומענה לכל השאלות והתהיות שעלו בקרב האנשים והמשפחות בחברה במהלך הגל הראשון של המשבר ובאשר להשלכות שלו על חייהם ועל היחסים בתוך המשפחה.
בעקבות הקפמיין, פתחה העמותה קו טלפוני חינמי לייעוץ ולסיוע לעובדות והעובדים הסוציאליים שעבודות ועובדים בחזית עם המשפחות במשבר.
הכנת הקמפיין: סעיד דיאבאת ומנאל שלבי.
עריכה: מוחמד ח’ליל.

פרוייקט היישובים האדומים

פרוייקט היישובים האדומים התחיל לפעול באוגוסט 2020 והוא ממומן עי קרן שוסטרמן ישראל. הפרוייקט התחיל בעקבות הצורך שעלה בגל הראשן של משבר הקורונה, בו הצליחה עמותת אדאר במהלך המשבר להגיע לקהל רחב של נשות ואנשי מקצוע ביישובים הערביים והיהודיים לרבות עובדות ועובדים סוציאליים אשר עבדו במתכונת חירום במשאבים מינימליים וללא הדרכה ובכלל זה הצליחה העמותה להעלות את סוגיית האתגרים שמתמודדים איתם המטפלות והמטפלים בתקופה זו על סדר היום הציבורי בכלל וסדר היום של המסגרות הטיפוליות והמקצועיות בפרט.

קהל היעד:
היישובים הערבים המסווגים כאדומים לפי משרד הבריאות (כלומר עם אחוז גבוהה של תחלואה בקורונה) ובו בזמן שעלה אצלם אחוז האלימות המגדרית באופן ניכר.

המטרה המרכזית של הפרוייקט הינן:
העלאת המודעות בקרב אנשי ונשות המקצוע עצמן/ם לחשיבות השיתוף והפנייה לבקשת סיוע למצוקתן/ם שלהן/ם עצמן/ם, מצוקה הנובעת מהטיפול האינטנסיבי והמתמשך בקורבנות אלימות שחלק מהן, למרבה הצער, נרצחות בסוף הטיפול, מודעות זו מסייעת להן/ם להציב את הצרכים והקשיים שלהן/ם ולתת להם לגיטימציה ולשים אותם על סדר היום החברתי והמערכתי שעשוי לתמוך בהן/ם ולסייע להן/ם במצוקתן/ם הנפשית הנוצרת בעקבות הטיפול.
טיפוח ובניית קבוצות של אנשי ונשות מקצוע חזקה נפשית ועמידה בפני לחצים נפשיים ורגשיים הנובעים מהטיפול שלהם/ן לקורבנות אלימות בשטח כדי שתוכלנה ויוכלו לספק טיפול מקצועי ויעיל יותר שיספק הגנה על כמה שיותר נשים וימנע רציחות של נשים.
בניית תרבות של סיוע הדדי בין אנשי ונשות המקצוע בשטח.
העלאת המודעות בקרב החברה בכלל ובקרב הקהילה הטיפולית בפרט לנושא של המצוקה הנפשית של המטפלים/ות עצמם/ן ולנסות, דרך מודעות זו, להוריד מרמת המתח, הכעס והטינה שרוחשים המטופלים/ות והחברה בכלל כלפי אנשי ונשות המקצוע ועי קרבה זאת והורדת המתח לנסות לגייס את כל הקהילה למאבק בתופעת רצח נשים.
הפרוייקט פועל היום בכפרים: דיר אלאסדעין מאהל, ואמור לפועל בקרוב באום אלפחם, טייבה, גסר אלזרקא, יפו ועוד יישובים.

קידום תרבות של צריכת מדיה עבור סטודנטים ערבים לקראת תיקון התנהגותם ויצירת פתרונות התורמים לניידותם האזרחית והחברתית

יחד עם כל האלימות הגואה בחברה, רק בשנת 2019 נהרגו 94 בני אדם, בהם 11 נשים, ונרשמו אלפי אירועים פליליים, החל מגניבות וכלה בירי וכדומה, עמותת אד’אר: פורום אנשי ונשות מקצוע למאבק בפשעי רצח נשים בשיתוף עם מרכז “אעלאם” המרכז הערבי לחרות המדיה, פיתוח ומחקר ובמימון קרן “אל- תעאוון” השיקו השנה 2020 פרוייקט “קידום תרבות צריכת המדיה של התלמידים והתלמידות לתקשורת ותיקון התנהגויותיהם/ן באמצעות מודעות והכשרה לצריכה נכונה למדיה מסורתית ולעולם הווירטואלי. מהספרות עולה כי ההתפתחות הטכנולוגית תרמה באופן שלילי להתפתחות האלימות, בהתחשב בכך שהיא פעלה בתמורה להעלאת מודעות התלמידים, חידוד אישיותם והגדרת זהותם והשתייכותם.

בפרויקט משתתפות קבוצות יעד שנבחרו בחמשה בתי ספר ערבים שונים, מהנגב, נצרת, חיפה ומקומות אחרים.

הפרויקט הושק ב12 במרץ 2020, בבית הספר “אל-מותנבי” בחיפה, שם ארגנו צוות הפרויקט בשיתוף צוות בית הספר והמחנכת ראויה בורבארה את יום התקשורת של בית הספר. מספר אנשי ונשות תקשורת הוזמנו אליו והעבירו הרצאות מעשירות בתחום התקשורת והקולנוע, התקשורת והעולם הווירטואלי, הסתה בתקשורת, אלימות בתקשורת, וחקירות עיתונאיות.

ראוי לציין כי לאחר העבודה, הפרויקט יפעל להעלאת המודעות של התלמידים לחשיבות הצריכה הנכונה של אמצעי התקשורת, להכשירם לבנות קמפיינים תקשורתיים הנעשים על ידי התייחסות לאלימות באופן כללי עם פתרונות חדשניים לה. הפרוייקט יסתיים בעריכת מחקר הערכה לתופעת  האלימות הגואה בחברה שלנו ולפתרונות המוצעים לה.

משפחה מוגנת בנגב

עמותת אדאר: פורום אנשי ונשות מקצוע למאבק בפשעי רצח נשים בשותפות עם עמותת סדרהלקייה ומרכז אעלאםהמרכז הערבי לחרות המדיה, פיתוח ומחקר, מנהיג פרוייקט חדש בשםמעורבות מוגברת של החברה האזרחית עם רשויות מקומיות לקידום ההגנה על נשים ערביות בדואיות בנגב“.

הפרוייקט ממומן על ידי האיחוד האירופאי.

מדובר בפרוייקט חדשני מסוגו המתמקד בתמיכה בנשים בדואיות מהנגב, אשר סובלות מאפלייה במספר מישורים כחלק מקבוצת מיעוט לאומית בישראל, וכנשים בחברה בדואית פטריארכלית. אפלייה כפולה זו ממקמת את הנשים הבדואיות בעמדות פגיעות מאוד, עמדות אלו מחריפות אף ביתר שאת בשל מצבם הסוציואקונומי ובידוד גיאוגרפי.

הפרוייקט יתמקד בחמש קבוצות יעד ומקבלי ומקבלות שירותים שונים:

אסיפת נשים בדואיות מנהיגות;

100 נשים מנהיגות וחברי קהילה מ– 10 כפרים לא מוכרים ;

שמונה רשויות מקומיות במחוז הנגב המייצגים בסך הכל 30 כפרים לא מוכרים;

20 מומחים ומומחות מקצועיים (עובדים ועובדות סוציאליים, פסיכולוגים ופסיכולוגיות) בתחום הטיפול של אלימות מגדרית;

20 מורי תיכון משמונה בתי ספר תיכוניים בנגב;

כ -4,000 ילדים משמונה בתי ספר תיכוניים;

מוטבי הפרוייקט ושותפיהם;

הציבור הרחב דרך קמפיינים תקשורתיים.

  • הפרוייקט יימשך לתקופה של שלוש שנים

הפרוייקט ממומן על ידי האיחוד האירופאי.

Skip to content